170601 Furmint Photo Bencze Pince Portrék  165.jpg

About us / rólunk

In 2013, photographer Ferenc Dancsecs and wine expert Dániel Kézdy decided to capture and present what Tokaj – the famous Hungarian wine region – represents in the beginning of the 21st century. Working together for more than 18 months has clearly demonstrated that these two separate fields could effectively bear fruit in a joint project. The proof is the book, Tokaj – People and Vineyards, with its extremely stunning photos, which has achieved a great success since its publishing, as well as the possibility of further future cooperation and projects.

Furmint Photo is not an ordinary photography studio; it is to create a workshop where each project is carried out in a professional and holistic way. Our primarily goal is to deal with and show top products of gastronomy, and we consider it extremely important to have a specialised background knowledge in our work. No matter it is a wine-, food-, or another gastronomic-themed photo shoot, we always work using high-quality photo equipment and put a great emphasis on professional preparation and post-production as well.

Professionalism and quality without compromise. This motto of Furmint Photo always drives us to make high quality photos reaching even international standards and to demonstrate the top Hungarian gastronomy without compromise.


2013-ban Dancsecs Ferenc fotós és Kézdy Dániel borszakértő úgy döntöttek, hogy közösen próbálják megörökíteni és bemutatni mindazt, amit Tokaj jelent a 21. század elején. A több mint másfél éves közös munka alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a két külön szakterületen szerzett tapasztalat egy közös vállalkozásban is igen erősen és hatékonyan kamatoztatható. A közös munka végeredménye a Tokaj – emberek és dűlők című – azóta nagy sikereket elért – könyv páratlan fotóanyaga, illetve a jövőbeni közös vállalkozás lehetőségének a megteremtése.

A Furmint Photo nem egy szokványos fotós cég, hanem egy olyan szellemi műhely, ami minden szempontból professzionálisan és komplexen közelíti meg az adott munkát vagy feladatot. Elsősorban a gasztronómia top termékeit kívánjuk bemutatni, és ehhez fontosnak tartjuk, hogy szakmailag is értő hátérrel rendelkezzünk. 

Amellett, hogy a fotózás területén magas minőségű eszközökkel és professzionális gépparkkal dolgozunk, nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai előkészítésre és utómunkákra, legyen szó akár egy borral kapcsolatos fotózásról vagy a gasztronómia bármilyen egyéb területéről. 

Profizmus és igényesség, megalkuvás nélkül. Ez a mottó hajtja a Furmint Photo csapatát afelé, hogy nemzetközi szinten mérve is magas minőségű fotókat tegyünk a megrendelőink asztalára, és kompromisszumok nélkül mutassuk be azokon keresztül a hazai gasztronómia remekeit.